Kunniavieraat

Mike Pohjola

Mike Pohjola

Mike Pohjola on pelisuunnittelija, kirjailija ja transmediaguru. Hänen käsialaansa ovat larppipiirejä kuohuttanut Turun koulukunnan manifesti (2000) sekä roolipelit Myrskyn aika (2003), Star Wreck (2006), Tähti (2007) ja viimeisimpänä joukkorahoitettu Myrskyn sankarit (2013). Hänen esikoisromaaninsa Kadonneet kyyneleet ilmestyi vuonna 2008 ja roolipelejäkin käsitellyt Ihmisen poika 2011. Ensi vuonna ilmestyy Turun palosta kertova historiallinen 1827 Inferno.

Tänä kesänä Mike kiertää Itämeren maita Baltic Warriors -larppikampanjan kanssa tarkoituksenaan levittää tietoutta meren rehevöitymisestä. Lisäksi hän käsikirjoittaa larppaajista kertovaa koko illan elokuvaa. Mike on voittanut Prix Europan, Emmy-palkinnon, Lasten Luku-Varkauden ja vuonna 2010 Ropecon ry:n myöntämän Kultaisen lohikäärmeen.

Aiemmin turkulainen Mike asuu nykyään Helsingissä perheensä kanssa.

 

 

 

Miska Fredman

Miska Fredman

Miska Fredman on pelisuunnittelija ja yhdessä Samuli Ahokkaan kanssa pelijulkaisija Ironspinen takana. Miskan ensimmäinen julkaisu oli vuonna 2006 ilmestynyt scifiroolipeli Heimot. Tätä ovat seuranneet ENOC – Operaatio Eisenberg (2009), Generian legendat – Valontuojat (2011) sekä viimeisimpänä joukkorahoitettu koko perheen roolipeli Astraterra (2014). Yhteydet Ironswine Gamesiin ja peleihin kuten Kärpänen (2011) ovat kiistanalaisia ja vahvistamattomia.

Nykyisellään Miska kehittää Astraterraa eteenpäin. Lisäksi työn alla on vahvassa nosteessa Heimojen jälkeläinen Hyperstorm ja päivätöikseen mies vaikuttaa Colossal Orderin leivissä. Huhut Ironswine Gamesin Sotakarjuista ovat edelleen vahvistamattomia.

Miska asuu Nokialla perheensä kanssa.