Roolipelit

Alle on listattu Tracon Hitpointissa pelautettavia roolipelejä. Teemat vaihtelevat fantasiasta sci-fin kautta kauhuun, ja mahtuupa mukaan myös muutama peli, joiden kategoriaa emme lähde edes arvailemaan. Yksi pöytäpeli kestää n. 2 – 6 tuntia, pelistä riippuen.

Ohjelma joka on merkitty **Ennakkoilmoittautuminen** vaatii ennakkoilmoittautumista. Peleihin ilmoittaudutaan tapahtumapaikalla ennen pelin alkua. Roolipelien ilmoittautumislistat löydät infotiskin läheisyydestä. Ilmoittautuminen sunnuntain ohjelmiin alkaa lauantai-iltana kello 20.

 

Pathfinder Society  **Ennakkoilmoittautuminen**

Koko tapahtuman ajan / Pathfinder Society

Pathfinder society pelauttaa Hitpointissa useita skenaarioita sekä monipöytäspesiaalin. Pelejä pyörii Pathfinder societyn omassa pelitilassa usean pelinjohtajan vetämänä koko tapahtuman ajan.

 

 

Numenera – Varjoja ja kangastuksia / Mikko Karvonen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 13:00 – 17:00 / Ropetila

Numenerassa ihmiset rakentavat uutta maailmaa kahdeksan aikaisemman sivilisaation jäänteiden päälle. Tarpeeksi kehittynyttä teknologiaa ei erota taikuudesta eikä sitä tarvitsekaan – vaan usein sen ymmärtäminenkään ei ole mahdollista. Neljä hahmoa sukeltaa Numeneran maailman outouksiin selvittäessään paikallisen merkkihenkilön salaisuutta. Seikkailu painottaa mysteerien ratkomista ja salaperäisten, selittämättömien asioiden ja paikkojen tutkimista.

 

 

Kitai (Cthonian Highways demopeli) / Rami "Peli-Rami" Sihvo  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 13:00 – 17:00 / Aula

Postapokalyptisessä fiktiossa Suuret Muinaiset ovat tullee takaisin herättämään pahennusta ja maailma on rikki. Tapahtumat lähtevät liikkeille kun asfalttisoturien polttoaine loppuu Kitain aavikolla ja hiekkamyrsky näyttäisi lähestyvän. Ongelmia on tosin muillakin: polttoainetta voisi saada viereiseltä asutukselta mutta se on jengin piirittämä.

 

 

CORPS 2 / Vesa Lehtinen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 13:00 – 17:00 / Ropetila

Vaihtoehtohistoriatausta fantasiaelementein hieman eri lailla menevän Espanjan Sisällissodan aikoihin. Omalaatuisina syntyneet ihmiset erikoisine ominaisuuksineen ovat päätyneet Tasavallan puolelle. Anarkistiprikaatin ryhmä päätyy sekaantumaan omituisiin tapahtumiiin Barcelonan laitamilla. Pelaajia 3-5.

 

 

Tuumasta Tyrmään / Joonas "Daemon" Lind  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 13:00 – 18:00 / Aula

Uusi maailma tarvitsee uusia Sankareita! Tule kokemukseen katsomatta kokemaan roolipelaamisen taika, oli kyseessä ensimmäinen kerta kun kosket 20-sivuiseen noppaan tai takan reunuksella roikkuisi kymmeniä lohikäärmeen päitä. Pelaajat opastetaan hahmon luonnista ensimmäiseen seikkailuunsa Elerestin fantasia-maailmaan ja D&Dn saloihin.

 

 

Kulmakonttori seikkailee: Tapaus Röllin Matkatavarat / Ilkka "Kyanor" Niemi  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 13:00 – 17:00 / Aula

Itä-Suomen läänissä metsästäjät ovat ilmoitelleet metsässä tekemistään kummista havainnoista, jotka ovat päätyneet Kulmakonttorin pöydälle. Tutkijat lähetetään selvittämään syytä ja saavat selville synkän salaisuuden.

 

 

Lähi-idästä Pohjolaan / Sami Koponen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 13:00 – 17:00 / Aula

Kun taivaalta sataa tulta, on juostava. Kun koti on raunioina, on lähdettävä pitkälle matkalle. Kun elämä päättyy, on aloitettava alusta. Pelissä seurataan katastrofielokuvan hengessä pakolaisia, jotka yrittävät selvitä vihamielisen Euroopan halki pohjoiseen turvapaikkaan. Pelisysteeminä on Zombeja! Ovella! 3-5 pelaajaa.

 

 

Mansion of Madness / Teemu Korkeakoski  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 14:00 – 20:00 / Ropetila

Perinteinen Call of Cthulhu kauhuseikkailu 4-5 hengelle. Skenaario johdattaa pelaajat tutkimaan hylättyä kartanoa Arkhamin lähistöllä 1920-luvulla. Kartano oli toiminut parantolana 1800-luvulla, kunnes hylättiin traagisten tapahtumien seurauksena.

 

 

Rakkaudesta rangaistaan / Samuli Suominen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 14:00 – 17:00 / Ropetila

Tule kokemaan rakkautta, anarkiaa ja silkkaa kauhua pöytäroolipelien parissa! Peli ei sovellu lapsille, heikkohermoisille, vanhuksille, feministeille, avaruusolennoille tai oikeastaan kenellekään. Pelinjohtajaa ei saa polttaa noitana.

Lamentations of the Flame Princess -seikkailu 3 - 6 hengelle. Kolme pelautuskertaa.

 

 

Lady Blackbird – Tales from the Wild Blue Yonder / Arttu "Archinowsk" Hanska  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 15:00 – 20:00 / Ropetila

Lady Blackbird is on the run from an arranged marriage to Count Carlowe. She hired a smuggler skyship, The Owl, to take her from her palace on the Imperial world of Ilysium to the far reaches of the Remnants, so she could be with her once secret lover, the pirate king Uriah Flint.

However—Just before reaching the halfway point of Haven, The Owl was pursued and captured by the Imperial cruiser Hand of Sorrow, under charges of flying a false flag.

How will Lady Blackbird and the others escape the hand of sorrow? What dangers lie in their path? Will they be able to find the secret lair of the pirate king? If they do, will Uriah Flint accept Lady Blackbird as his bride? By the time they get there, will she want him to?

Säännöt: The Shadow of Yesterday + Pool
Setting: The Wild Blue
Pelaajamäärä: 5
Kesto: 5h
Genre: Steampunk-fantasia
Teemat: Vauhdikas, hauska ja romanttinen seikkailu alkuperäisen Star Warsin, Fireflyn ja Studio Ghiblin hengessä
Pelityyli: Seikkailu syntyy pelaajien aktiivisuudesta, joten energiaa, ääntä ja huumoria
Muuta: Valmiit hahmot, sopii aloittelijoille, ei ennakkotietovaatimuksia.

 

 

Dread / Juuso Rauma  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 17:00 – 23:00 / Aula

Dread on The Impossible Dreamin julkaisema kauhuroolipeli, jossa tarinankerronta ja hahmot ovat pääosassa, ja noppien heittely korvataan Tower of Dreadin (alias Huojuvan tornin) palikoilla - jos hahmo tekee jotain, mitä hän ei ennalta osaa, on pelaajan vedettävä palikka tornista. Pelaajan onnistuessa hahmo onnistuu, mutta epäonnistuminen johtaa hahmon tiensä päähän. Pelin edetessä, tarinan syvetessä ja tunnelman kohotessa käsien tärinä on pahasta.

Pelaajia 3 - 6 per pelikerta, yhden skenaarion kesto 2 - 4 h. Skenaarioita vedetään kestosta riippuen kahdesta ylöspäin.

 

 

Outside the Dungeon of Malbor / Aki Vainio  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 17:00 – 21:00 / Ropetila

Viimeiset kaksi viikkoa Malborin luolissa olivat rankkoja. Paikka oli pahempi, kuin kukaan teistä uskalsi kuvitella. Paljon tapahtui, mutta olette sentään hengissä, toisin kuin vähemmän onnekkaat ryhmänne jäsenet. Raikas ilma ja laskeva aurinko ovat toivottaneet teidät jälleen tervetulleiksi maan pinnalle, mutta huomaatte nopeasti, että tämä ei ole se sama paikka, josta laskeuduitte luoliin.

Järjestelmä: World of Dungeons
Pelaajia 3-5
Aika 4h
Ikäraja: 18

 

 

Kylmän kaivon linnoitus – Punaboksi D&D / Jonas Mustonen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 17:00 – 21:00 / Ropetila

Suomennettua Mentzerin laitosta D&D:stä, seikkailuna uudistettu versio tutusta linnoituksesta. Heitellään porukalla hahmot ja lähdetään tutkimaan luolaholvia.

 

 

Valinta / Laura Paananen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 17:00 – 22:00 / Blackbox

He heräävät. Heillä on edessään valinta, jonka ei ratkaise kuin yksi asia: kuolema.
Kuoleeko tappaja? Vai kuoleeko viaton sielu?
Kuoleeko tulevaisuuden kannalta elintärkeä henkilö?
Vai joku joka on muutenkin lähellä elämänsä loppua?
Päästäänkö yhdellä kuolemalla? Vai jääkö vain yksi henkiin?
Muuttuuvatko ihmiset pakokauhuisiksi eläimiksi?
Montako kyykäärmettä onkaan joukossa?
Valinta on sinun. Mutta aikaa ei ole rajattomasti...

Valinta on pelaajalähtöinen, sosialisointiin painottuva dystooppinen minilarppi, jossa on erittäin suuri todennäköisyys että hahmosi kuolee. Kuolleilla hahmoille on järjestetty eräänlaista if-gamea. Pelissä esiintyy rasistisia ja homofobisia hahmoja, sekä hahmoja joita on koulukiusattu joten mikäli koet kyseiset teemat liian raskaiksi, en suosittele tulemista! Jos voit pelata pelissä jossa näitä on mutta et voi pelata hahmoa joka on vaikkapa entinen kiusattu, voit tulla, mutta informoi asiasta ilmoittautuessa.

 

 

Rakkaudesta rangaistaan 2 / Samuli Suominen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Lauantai 18:00 – 21:00 / Ropetila

Tule kokemaan rakkautta, anarkiaa ja silkkaa kauhua pöytäroolipelien parissa! Peli ei sovellu lapsille, heikkohermoisille, vanhuksille, feministeille, avaruusolennoille tai oikeastaan kenellekään. Pelinjohtajaa ei saa polttaa noitana.

Lamentations of the Flame Princess -seikkailu 3 - 6 hengelle. Kolme pelautuskertaa.

 

 

Rakkaudesta rangaistaan 3 / Samuli Suominen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Sunnuntai 10:00 – 13:00 / Ropetila

Tule kokemaan rakkautta, anarkiaa ja silkkaa kauhua pöytäroolipelien parissa! Peli ei sovellu lapsille, heikkohermoisille, vanhuksille, feministeille, avaruusolennoille tai oikeastaan kenellekään. Pelinjohtajaa ei saa polttaa noitana.

Lamentations of the Flame Princess -seikkailu 3 - 6 hengelle. Kolme pelautuskertaa.

 

 

Sofokleen merkki / Sami Koponen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Sunnuntai 10:00 – 14:00 / Ropetila

Keisaripingviineille yhtenäisyys merkitsee turvaa Antarktiksen karuissa oloissa. Erilaisuus on uhka, joka voi tuhota kaiken. Pelihahmot ovat pingviinisankareita, joiden on toimittava yhteisönsä puolesta. Peli sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille. Pelisysteeminä on Ikuisuuden laakso. 2-4 pelaajaa.

 

 

Matka Lahteen (Cthonian Highways demopeli) / Rami "Peli-Rami" Sihvo  **Ennakkoilmoittautuminen**

Sunnuntai 10:00 – 14:00 / Aula

Postapokalyptisessä fiktiossa Suuret Muinaiset ovat tullee takaisin herättämään pahennusta ja maailma on rikki. Joskus pohjoismaina tunnetulla alueella kituuttaa vielä useampia linnoituskaupunkeja. Sisu E13 rekkaa operoivat asfalttisoturit saavat tehtäväksi ajaa henkilökuljetus Valtatie 12 pitkin Tampereelta Lahteen. eikä homma tietenkään mene aivan putkeen.

 

 

Slaaraphenland / Arttu "Archinowsk" Hanska  **Ennakkoilmoittautuminen**

Sunnuntai 12:00 – 16:00 / Ropetila

Kaikki ovat kuulleet tarinoita yltäkylläisyyden valtakunnasta, Slaaraphenlandista. Nälänhätä koettelee pientä kylää ja neljä nälkäistä nuorukaista lähtee etsimään tätä satumaista paratiisia, jossa neidot palvelevat sankareita ja kaikki hyvä on ilmaista.

Säännöt: Kakkumekaniikka (ei nopanheittoa)
Setting: Löyhästi Warhammer Fantasy
Pelaajamäärä: 4
Kesto: 2h
Genre: Synkkä fantasia, huumori
Teemat: Ylitsepääsemätön maallinen himo ja houkutus, sisältää aikuismaisia teemoja
Pelityyli: Pelissä on humoristisia kohtauksia ja saa nauraa, kunhan homma pysyy kasassa
Muuta: Pelissä käytetään kakkumekaniikkaa, mikä kirjaimellisesti tarkoittaa kakun syömistä, joten ei valitettavasti allergikoille. Valmiit hahmot, sopii aloittelijoille, ei ennakkotietovaatimuksia.

 

 

Things That Happen to Other People / Janne "gilead" Räsänen  **Ennakkoilmoittautuminen**

Sunnuntai 12:00 – 17:00 / Blackbox

Neljä ihmistä kertomassa tarinoita sisällissodan rikki runtelemassa valtiossa. Tarinoita jotka auttavat selviämään päivästä seuraavaan. Fastavalille tyypilliseen tapaan skenaario on kohtauskäsikirjoitettu, mutta samaan aikaan sisältää aika paljon improilua kysymyksillä tuetun tarinankerronnan muodossa. Lisäksi pelissä pelataan koko keholla ("semi-larp"-tyyliin). Sisältää enimmäkseen ihmissuhdedraamaa, aikuisia teemoja ja tunteita!

 

 

Martian Dreams / Teemu Korkeakoski  **Ennakkoilmoittautuminen**

Sunnuntai 13:00 – 17:00 / Ropetila

Call of Cthulhu in SPACE. Scifi-seikkailu n. 4 hengelle. Tulevaisuudessa 2200-luvulla pelaajat tekevät avaruusaluksella pakkolaskun Marsiin kaivosasemalle, jossa outo "virus" leviää kaivostyöläisten keskuudessa ja outoja tapahtumia alkaa sattua.

 

 

Kulmakonttori seikkailee: Tapaus Pirullinen Osuuskunta / Ilkka "Kyanor" Niemi  **Ennakkoilmoittautuminen**

Sunnuntai 13:00–17:00 / Aula

Kulmakonttorin tutkijat lähetetään Turkuun selvittämään sen lähellä tapahtuvia kummia tapahtumia ja yhteensattumuksia. Miksi ihmiset ovat unohtaneet miten Turkuun päästään ja miksi Geologianlaitos on mitannut seudulla enemmän pieniä maanjäristyksiä? 5 Pelaajaa.

 

 

Takaisin muuhun ohjelmaan